RU EN
Присоединиться
11 сентября 2012 г.

Новий fashion-сезон гучно розпочався аносною прес-конференцією 31-го Ukrainian Fashion Week, що відбулася 10 вересня. Організатори акцентували увагу на досягненнях, за 15 років існування Українського Тижня Моди, згадали найважливіші етапи становлення та поділилися далекоглядними планами.

Засновник та голова оргкомітету UFW Ірина Данилевська презентувала найяскравіші проекти майбутнього Тижня Моди та зупинилися на головних досягнення українських дизайнерів.

Засновник UFW Олександр Соколовський зосередився на проектах, що створюються UFW за межами самого Тижня Моди, їхньою значущою соціальною та творчою складовою.

Генеральний продюсер UFW Володимир Нечипорук як завжди наголосив на головному гаслі UFW, що «мода – це явище не асоціальне» і представив партнерів – як традиційних, так і нових для Українського Тижня Моди.

Реалії…
15 років Ukrainian Fashion Week – це 15 років роботи над розвитком в Україні яскравого й талановитого національного продукту з величезним потенціалом – української моди.

Ціле покоління дизайнерів отримали віру у свій успіх, у майбутнє свого таланту, у можливість працювати і розвиватися в цій країні завдяки існуванню і стабільності Ukrainian Fashion Week.

Тисячі європейців дізнались про Україну завдяки публікаціям у пресі та електронних ЗМІ своїх країн матеріалів про Ukrainian Fashion Week і талановитих дизайнерів з України.

В Італії, Франції, Індії, Чехії, Росії, Греції, Грузії, США фахівці і модники могли наживо ознайомитись із творчістю українських дизайнерів і належним чином оцінити їхній потенціал.

Статистика…
За 15 років Ukrainian Fashion Week провів 832 покази, об`єднавши у своїй програмі fashion-show 265 дизайнерів з України та інших країн.

За 15 років понад 450 000 гостей особисто відвідали цю подію національного масштабу – Ukrainian Fashion Week.

На підготовку колекцій для показів під час Ukrainian Fashion Week дизайнери витратили більше ніж 300 000 метрів тканини.

Моделі пройшли подіумами Ukrainian Fashion Week 16 640 км.

За 15 років більше 1000 журналістів висвітлювали найважливішу подію української моди. Лише за останні чотири сезони інформація про події UFW з`явилася на 6000 інформаційних ресурсах 27 країн-членів ЄС.

За 15 років в офіційній програмі Ukrainian Fashion Week брали участь дизайнери з Франції та Італії, Німеччини та Росії, Польщі та Чехії, Румунії, Грузії та Великої Британії.

У березні 2012 було реалізовано унікальний проект EuroFashion-2012, учасниками якого стали дизайнери з 16 країн-учасниць футбольного чемпіонату ЄВРО-2012.

Сьогодення…
31-й Ukrainian Fashion Week відбудеться з 10 по 15 жовтня, традиційно в одній із найкращих у Європі мистецьких локацій – Музейному Комплексі «Мистецький Арсенал».

39 показів, 45 дизайнерів, більше 20 000 гостей, 200 акредитованих ЗМІ, офіційна вечірка відкриття та 5 тематичних after-party.

Вперше в Україні – арт-платформа українських дизайнерів, які «народилися» протягом останніх 15 років і стимулом для творчості яких стало існування в країні Тижня Моди, що створений і працює за європейськими принципами – Ukrainian Fashion Week.

Вже традиційно і дизайнери, і журналісти чекають іноземних гостей, цікавість яких до Ukrainian Fashion Week – головного модного заходу Східної Європи – зростає кожного сезону. На 31-му Ukrainian Fashion Week – це баєри та журналісти з Великої Британії, Італії, Франції, Росії та Швеції. Міжнародній програмі Ukrainian Fashion Week буде присвячено окремий прес-реліз.

Поза подіумом…
Особливе місце у перший день, 10 жовтня, посяде презентація проекту «Арт-платформа українських дизайнерів у рамках 15-річчя Ukrainian Fashion Week». За останні 15 років в Україні з’явилася ціла плеяда талановитих, яскравих і самобутніх дизайнерів. Усі ці роки Ukrainian Fashion Week не тільки стимулював їхню віру в себе та свій талант, але й працював над тим, щоб бути дизайнером в Україні було перспективно. Саме Ukrainian Fashion Week став майданчиком, який є необхідною складовою розвитку їхнього бізнесу. Cпеціальний проект Ukrainian Fashion Week присвячується тим українським дизайнерам, які «народилися» за ці 15 років. У межах Art-платформи 15 дизайнерів, чиє становлення тісно пов’язане з Ukrainian Fashion Week, представлять інсталяції, що стануть віддзеркаленням їхньої творчості, їхніх поглядів на життя та моду.

10 жовтня відбудеться презентація арт-проекту художника Олега Тістола та молодого дизайнера Анастасії Іванової, у якому поєднається мода та живопис. Гості побачать лінію суконь, створених за роботами Олега Тістола із серії «Південний берег Криму».

11 жовтня розпочнеться з презентації проекту Fashion Move On. Платформа створена на підтримку та розвиток колаборації між дизайнерами, режисерами і художниками сучасного мистецтва України у форматі коротких фільмів та їхнього показу у рамках Ukrainian Fashion Week. Ініціатором проекту стала молода українська дизайнерка, випускниця London College of Fashion, учасниця Ukrainian Fashion Week Юлія Поліщук.

12 жовтня на Ukrainian Fashion Week відбудеться презентація Конкурсу IMAGO (Ukrainian Fashion Week у співпраці з Ukrainian Fashion Council) – конкурсу графічних робіт, присвячених модному костюму. Сьогодні модна індустрія вважається одним із інтенсивно зростаючих напрямків вітчизняного креативного бізнесу. Започаткування такого заходу, як конкурс fashion-ілюстраторів, є актуальним та цікавим для модної спільноти. Академічне журі, що об’єднає представників профільних вузів та творчих спілок, збереться для обговорення робіт учасників.

13 жовтня у рамках Програми Ukrainian Fashion Week відбудеться Eco Chic Party. Традиційний захід, автором якого є Наталя Ісупова, цього разу відбудеться у межах Ukrainian Fashion Week. Місце проведення Проекту (Ботанічний сад імені академіка Фоміна) ідеально відповідає його меті – природне формування еко-свідомості у мешканців сучасного мегаполісу в аспекті модної індустрії. Привернення уваги прогресивної спільноти до актуального сучасного тренду – екології.
13 жовтня ще одна подія приверне увагу тих, хто професійно стежить за «свіжою кров’ю» української моди. Раз на декілька сезонів Ukrainian Fashion Week розробляє графік показів так, щоб об’єднати fashion show найбільш яскравих представників «нової хвилі» талановитих і молодих. Їхній швидкий рух і здорові амбіції, впізнаваний власний стиль і професійний підхід до маркетингу свідчать про появу нового покоління дизайнерів. Кілька сезонів тому під прапорами «New Spirit» ми вітали Лілію Літковську, Олену Буреніну, Світлану Бевзу, Наталку Каменську/Олесю Кононову. У жовтні ви знову зможете ознайомитись зі спеціальною програмою «New Spirit», у рамках якої відбудуться покази нових гучних імен – молодих, амбітних і талановитих – DOMANOFF, Elena BURBA, Ksenia KIREEVA, PRZHonskaya.

14 жовтня стане днем підсумку Конкурсу графічних робіт, присвячених моді – IMAGO. Члени почесного журі вручать призи переможцям у номінації Traditio та Innovatio.

Новим місцем традиційного Fashion Club, де зможуть зустрічатися fashion-симпатики після показів цього сезону, стане Budda-Bar. Щодня гості матимуть можливість побачити ще більше моди, ще більше інноваційних технологій від організаторів вечірок та партнерів UFW.

***

Источник:http://fashionweek.ua/news/ukrainian/31-j-ukrainian-fashion-week-308