RU EN
Присоединиться
27 июня 2012 г.

23 червня вже вдруге на фестивалі «Країна мрій» було реалізовано Проект Етно-fashion.

Ukrainian Fashion Week продовжив ініціативу його проведення – на запрошення до реалізації цього Проекту ініціатора Фестивалю «Країна мрій» Олега Скрипки.

Етнічний фестиваль «Країна мрій» – це музичне фольклорне дійство у вигляді народного гуляння-ярмарку з вечірніми головними подіями на основній сцені: концертними виступами найкращих музикантів, українських фольклорних ансамблів та виконавців етнічної музики.

Етностиль у моді за півстоліття від своєї появи у Європі став таким популярним та авторитетним, що не втрачає свого натхнення та актуальності поза сезонними трендами. Тож поєднання таких проектів дає можливість зміцнювати національний дух та пропагувати і розвивати сучасний етностиль в Україні.

Цього разу учасниками модного проекту стали «Miss M», TМ «RUTA», Khrystyna Rachytska, Альона Поклонська, TМ «RITO».

ТМ «Miss M» представила у рамках проекту колекцію «Скіфія». Ідея колекції була навіяна тематикою стародавньої культури слов`янських народів. Тут перегукуються їхній спосіб життя, творчість, виготовлення текстильних виробів та прикрас. Метою було створення сучасного одягу з етнічним присмаком, надання національного колориту. З 2008 року торгова марка постійно бере участь у різних fashion-заходах: Trade Mark Defile, Ukrainian Fashion Games, Holiday Fashion Week та інших.

TМ «RUTA»

Дизайнер Людмила Бушинська представляє торговельну марку національного одягу, текстилю та сувенірів під назвою «RUTA». Людмила Бушинська була запрошена стати партнером у проекті EuroFashion у рамках Ukrainian Fashion Wеek. Під час етнопроекту вона представила ексклюзивну колекцію спортивного одягу для відпочинку, натхненням для якої став один із улюблених мультфільмів «Як козаки у футбол грали». Колекція була створена з натуральних тканин – льону і трикотажу у традиційних червоно-чорних та білих подільських кольорах з використанням української жовто-блакитної символіки й оздоблена вишивкою – гладдю та камінням SWAROVSKI. Головною темою колекції став одяг для відпочинку та занять спортом – штани, шорти, майки, футболки. Цікавим елементом була спортивна шапочка, яка нагадувала козацький головний убір.

Khrystyna Rachytska

Молода дизайнерка Христина Рачицька представила колекцію жіночих комплектів за мотивами подільської вишивки «Жінки мого роду». Колекція створена з використанням художньо- асоціативного методу в опрацюванні джерела творчості – феномену подільської вишивки. За основу були взяті характерні особливості подільського шиття, техніки виконання, притаманні лише для цього етнографічного регіону (чорний колорит, збагачений яскравими відтінками жовтого, малинового, коралового, зеленого, фіолетового, натуральні полотна льону різної фактури з рясним декоруванням та забута на сьогодні техніка вишивання «колодками»).

Альона Поклонська

Колекція Альони Поклонської для ТМ «Alternative-Design» присвячена темі Євро-2012. Вибір зупинився на створенні спідниць, оформлених під кольори прапорів тих збірних, які пройшли до чвертьфіналу. Відповідно, були показані «етноформи» вісьмох збірних, а також країн-співгосподарок Євро-2012 – України та Польщі. Родзинкою показу стали футболки, прикрашені вишитим українським орнаментом, виконаним під прапори граючих збірних.

RITO
Надихаючись елементами народного костюма, дизайнери модного Дому RITO представили нову етнічну колекцію «Цвіт папороті», яка продовжує тему народного українського строю. Фольклорний колорит відображений у чудовій роботі дизайнера Анни Панченко з філігранною технікою вишивки – мереживом. У колекції з`явилося і ажурне трикотажне полотно, і рельєфні однотонні малюнки, які прикрасили одяг. Окрім традиційного трикотажу, використано батист та джинсову тканину у спідницях та жилетах. Колірна гама для спекотного літа – ніжні молочні та золотисті відтінки гармонійно поєднані зі світло-блакитними кольорами.

***

Источник: http://fashionweek.ua/news/etno-fashion-na-festivali-krajina-mrij-260