RU EN
Присоединиться
01 августа 2012 г.


За традицією, Ukrainian Fashion Week підтримує соціальні проекти, оперуючи своїм давно відомим гаслом: «Мода аполітична, проте не асоціальна». Одним із таких проектів є захід Fashion Chance, що став своєрідним стартом розвитку моди для жінок з інвалідністю.

Подія відбулася 25 липня у київському клубі Dante Park. Під час показу моделі в інвалідних візках, із протезами ніг та з обмеженнями зору впевнено дефілювали подіумом в одязі від українських дизайнерів. Вони демонстрували весняно-літні легкі сукні, осінні елегантні пальта та весільні сукні.

Безпосередньо перед показом Президент Fashion Chance Ірина Нарижна зустрічала гостей заходу. «Музою цього проекту стала моя племінниця – 15-річна дівчина з вродженим ДЦП. На жаль, через стан здоров'я вона не змогла взяти участь у проекті, але саме вона спонукала нас показати, що навіть в інвалідному кріслі жінка може бути красивою і дуже привабливою. І не просто може, а повинна такою бути», – коментує Ірина.

«Я не думаю, що мода для людей з інвалідністю повинна бути якоюсь іншою. Так, повинні враховуватися нюанси тілобудови, фігури, функціональні аспекти. Проте, сподіваюся, ми виростемо до того рівня, коли подіумом будуть разом крокувати дівчина-модель і дівчина з якимись фізичними недоліками. І це буде виглядати красиво, модно і водночас дуже душевно, – розповідає генеральний продюсер UFW Володимир Нечипорук. – Я з оптимізмом ставлюся до ідеї організації Fashion Chance – у цьому є потреба».

Організатори обіцяють, що Fashion Chance стане щорічною подією і не лише в Україні, а й за її межами.

Весільна сукня від Nataliya Anri





***

Источник:http://fashionweek.ua/news/ukrainian/fashion-chance-moda-dlja-zhenshin-s-osobymi-potrebnostjami-286